Een werknemer werkte als kok in een restaurant. Het overlijden van zijn vrouw werd hem echter teveel. Zijn werkgever kreeg van het een op het andere moment te horen dat de kok wilde stoppen met koken en dat hij naar Spanje zou verhuizen. Alles werd ingepakt (tot aan het keukengerei toe).
De restauranteigenaar bezocht hem de volgende dag nog thuis om te praten over zijn besluit. De kok was echter standvastig en leverde zijn sleutels in. De restauranteigenaar begreep dat het dan daarmee was afgedaan.
Meer dan twee maanden later ontving de restauranteigenaar een brief van de kok waarin hij aanspraak maakte op zijn salaris. De kok stelde dat hij geen ontslag had genomen, maar dat hij zich slechts had ziek gemeld. De restauranteigenaar had er, gezien het overlijden van zijn vrouw, niet zomaar vanuit mogen gaan dat de kok ontslag had genomen.
Er werd een procedure gevoerd. Het gerechtshof Den Bosch erkent dat er een ondubbelzinnige verklaring van de werknemer nodig is om een arbeidsovereenkomst op te zeggen en dat de werkgever bij twijfel onderzoek moet doen. Dat neemt niet weg dat in deze zaak de kok zijn spullen had weggepakt, bleef herhalen dat hij geen zin meer had om te werken, zijn sleutels had ingeleverd en meer dan 2 maanden later pas vroeg om zijn salaris. De restauranteigenaar kreeg daarom gelijk. Het ontslag staat vast.
Voor vergelijkbare of andere arbeidsrechtelijke vraagstukken staan de advocaten van Van Dijk c.s. Advocaten voor u klaar.