Pas op dat je geen slachtoffer wordt van internetcriminelen
10 september 2019

Enige tijd geleden deed zich bij ons kantoor een zaak voor waarbij cliënt slachtoffer was van internetcriminelen. Er was sprake van een persoonlijke, schrijnende situatie. Daar maakten de criminelen gebruik van door zich voor te doen als dames die geïnteresseerd waren in de desbetreffende man. Het gevolg daarvan was dat de man werd bewogen tot het overmaken van verschillende geldbedragen. Daarnaast werd de man, zonder zich daarvan bewust te zijn, ingezet voor het witwassen van geld. De bank waarbij de geldtransacties werden verricht, trok aan de alarmbel op het moment dat er sprake was van grote overschrijvingen.

De rekening werd geblokkeerd en na nader onderzoek werd aan de man te kennen gegeven dat de bank de overeenkomst met de man zou beëindigen.  Bovendien zou de man op een zwarte lijst worden geplaatst waardoor hij bij geen enkele bank in Nederland meer terecht zou kunnen.

De betreffende cliënt kwam tijdig met deze casus bij ons kantoor. Ondanks dat de kansen in een dergelijke procedure gering zijn, werd in de pen geklommen teneinde de bank ervan te overtuigen dat in deze bijzonder schrijnende casus men wellicht tot een ander besluit had kunnen komen.

De bank kwam uiteindelijk tot het besluit dat, alles overziend, men te ver was gegaan door het beëindigen van de desbetreffende overeenkomst de man en de relatie met cliënt werd hersteld. Cliënt kan weer beschikken over zijn gelden en komt er alleen met de schrik vanaf.

Schroom niet om contact op te nemen met ons kantoor indien u in een dergelijke situatie terecht komt. We kunnen altijd bezien welke mogelijkheden er zijn c.q. bestaan om zelfs in schier onmogelijke zaken toch nog van toegevoegde waarde voor u te zijn.