Libido opwekkende pillen zijn overal te koop.
3 september 2019

De Politierechter van de rechtbank in Den Haag diende zich uit te laten over een kwestie waarbij de exploitante van een bordeel 46 zogenaamde “sekspillen” op internet had aangeschaft. Na de inval in het bordeel werden de pillen aangetroffen en werd het bordeel voor de duur van 6 maanden gesloten.

Tevens is er een strafbeschikking aan de exploitante opgelegd. Die weigerde zij te betalen als gevolg waarvan de zaak alsnog voor de Politierechter is gekomen.
De exploitante beweerde dat zij niet wist dat zij deze tabletten niet mocht kopen. Later is gebleken dat het hier om illegale viagra-tabletten ging.

De advocaat voert uitvoerig verweer. Het meest verstrekkende verweer is dat de exploitante in loondienst is van de B.V. die het bordeel runt. De B.V. had vervolgd moeten worden en niet de exploitante.

De Politierechter gaat daarin mee. Als het OM in de beschuldiging had gezet dat de exploitante feitelijk leidinggevende was van de B.V., dan had zij wel vervolgd kunnen worden, doch die vermelding staat thans niet in de tenlastelegging. Om die reden wordt de exploitante vrijgesproken.

Indien u wordt geconfronteerd met een strafzaak, in deze of een vergelijkbare kwestie, bent u bij ons kantoor ook aan het juiste adres.