Nèt even niet goed opletten
13 juni 2017

Een man van 76 jaar rijdt op zijn racefiets tegen een rood-wit geblokt paaltje aan. Als gevolg daarvan komt hij ten val en loopt hij letsel op. Vervolgens verwijt hij de gemeente de aanwezigheid van dat paaltje nu dat niet goed zichtbaar was en op een gevaarlijke plek stond. De gemeente is het daarmee niet eens en voert het verweer dat er sprake was van eigen schuld.

Volgens de rechtbank is het een feit van algemene bekendheid dat er met enige regelmaat ongelukken gebeuren doordat fietsers tegen paaltjes op een fietspad aanrijden. Dat is de reden dat de CROW (kennispartner van de overheid) aanbevelingen heeft gedaan ten aanzien van het plaatsen van die paaltjes. De gemeente had weliswaar méér kunnen doen als vorm van waarschuwing van de aanwezigheid van paaltjes. Maar, dat brengt nog niet mee dat het fietspad in dit geval niet voldeed aan de daaraan te stellen eisen of dat de gemeente onrechtmatig handelt. Niet iedere kans op schade brengt mee dat de gemeente bij de verwezenlijking van zo’n kans aansprakelijk is.

De vordering van de man is derhalve afgewezen.

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBZWB:2016:8497

Bij Van Dijk c.s. Advocaten worden eveneens letselschade zaken in behandeling genomen. Uiteraard vormt een eerste analyse van de kans van slagen de basis van een dergelijke procedure. Op die manier weet u wat u kunt verwachten van de behandeling van de zaak.

Van Dijk c.s. Advocaten gebruikt cookies om u de beste website ervaring te bieden. Meer info zie: privacy.