Mag het eens uit zijn met dat lawaai!
3 april 2018

Een haan zorgde nogal voor wat stress en overlast bij het gezin in de naastgelegen woning. De bewoners van het naastgelegen pand zijn daar op aangesproken, maar dat mag blijkbaar niet baten. Beide gezinnen huren bij dezelfde woningbouwvereniging. 

De mensen hebben er genoeg van en starten een procedure op basis van derving van hun woongenot bij de verhuurder. Een deurwaarder wordt ingeschakeld om over te gaan tot het uitvoeren van geluidsmetingen in de tuin en in de buurt van de schutting. Het kraaien van de haan (iedere ochtend) is zo hard dat het wel meer dan 82 db kan bereiken en dat is onaanvaardbaar.

De rechter gaat daarin mee en legt de woningbouwvereniging de verplichting op om maatregelen te nemen op straffe van een dwangsom nu het woongenot in het gedrang komt. Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBMNE:2018:607

Hebt u ook een burengeschil of overlast? Dan kan ons kantoor uitkomst bieden, wij behandelen geregeld geschillen die betrekking hebben op hinder, eerbiediging van de perceelgrenzen, overhangende takken, overbouw etc.. Neemt u gerust contact op met een van de advocaten van Van Dijk c.s. Advocaten.