Internetbankieren, het kan ook mis gaan!
10 juli 2018

Een man wil via internetbankieren een bedrag van € 92.000,- op zijn spaarrekening storten. Maar hij stort het per ongeluk op een bankrekening van zijn zoon. Drie weken later ontdekt hij zijn fout pas.

Het geld blijkt echter al grotendeels te zijn besteed. De man is van mening dat de betrokken banken verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie en de schade moeten vergoeden. Immers, zo is zijn redenering: er had een deugdelijke controle dienen plaats te vinden van de tenaamstelling in combinatie met het rekeningnummer.

De rechter stelt de man in het ongelijk. De bank heeft gehandeld naar haar zorgvuldigheidsverplichting en daar komt bij dat de man drie weken nodig heeft gehad vóórdat hij zijn fout heeft ontdekt. In die periode is het geld besteed door zijn zoon en daarom ligt de verantwoordelijkheid bij hemzelf en niet bij de bank. Een aanzienlijke proceskostenveroordeling van € 4.500,- is het gevolg.

Vindplaats:http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBAMS:2018:1601

Een reële beoordeling van de zaak is altijd van belang. Dat kan soms betekenen dat we niet gaan dagvaarden om de cliënt tegen zichzelf te beschermen. Neem gerust contact op met ons kantoor voor een glasheldere beoordeling van uw probleem en de kans van slagen in een eventuele procedure.