Een Koi-Karper als onderdeel van de woning of de tuin
20 maart 2018

Een man had Koi-karpers in de vijver van zijn tuin. Vervolgens werden de koi-karpers gestolen. De man claimt zijn schade (door hem begroot op meer dan € 13.000,-) bij de verzekeraar. De verzekering stelt zich echter op het standpunt dat bij diefstal van huisdieren een maximumbedrag van € 2.500,- van toepassing is. De man is het daar niet mee eens en stapt naar de rechter.

De Koi-Karpers moeten volgens hem niet als huisdier, maar als onderdeel van de woning of als tuinaanleg, worden gezien. Nog sterker; het zou om onroerend goed gaan en daarvoor geldt het maximumbedrag niet.

De rechter wijst de vordering van de man af. De verzekering beroept zich op een maximum dekking van diefstal van huisdieren. Het betreft hier geen onderdeel van het huis of de tuinaanleg. De rechter motiveert: “Ook dieren die niet per se voor de gezelligheid gehouden worden, kunnen voor de verzekering als huisdier gezien worden.”

Een bijzondere uitspraak die zeker de moeite van het lezen waard is: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBMNE:2017:6747

Kijk voor dit bericht en andere nieuwsberichten ook eens op onze website: www.vandijkadvocaten.com.

Van Dijk c.s. Advocaten gebruikt cookies om u de beste website ervaring te bieden. Meer info zie: privacy.