De urine druipt er van de muren!
9 januari 2018

De rechtbank Noord-Holland diende zich uit te laten over een wel zeer schrijnende situatie. De onderburen van de verdachte klagen begin 2017 bij de woningbouwvereniging over een lekkage. De bovenbuurman is er bijna nooit, dus daar kan niet worden aangebeld. De lekkage blijkt urine te zijn dat langs het behang naar beneden druipt. De politie komt poolshoogte nemen.

Als de politie binnen komt treffen ze een vermagerde hond aan te midden van afval, drollen en urine. Het laminaat is zelfs van de urine gaan bollen.

De eigenaar van de hond dient zich voor de politierechter te verantwoorden over de manier waarop hij met de hond is omgegaan. De hond heeft overigens medische behandeling gekregen en is ondergebracht bij een gezin dat wel goed voor hem wil zorgen. Het baasje ziet er nog niet het probleem van in. Hij heeft wel gezorgd voor het beestje, maar hij was er ook wel eens een paar dagen niet. Tot grote verbazing van de politierechter sliep het baasje zelf af en toe in het ernstig verwaarloosde appartement.

Er wordt conform de eis van de officier van justitie een werkstraf van 20 uur opgelegd aan de man.

Zowel op het gebied van strafrecht als huurrecht kan ons kantoor een rol spelen. Neemt u gerust eens contact op met een van de juristen van Van Dijk c.s. Advocaten.