Advocaat mag eindelijk bij politieverhoor aanwezig zijn.
5 april 2016

In strafzaken mocht de advocaat tot voor kort niet aanwezig zijn bij het verhoor door de politie van een meerderjarige verdachte. Sinds 1 maart 2016 is dat anders geworden en mag een advocaat wel aanwezig zijn bij het politieverhoor. Onze strafrechtadvocaten kunnen samen met u beoordelen of het wenselijk is dat de advocaat in uw specifiek geval aanwezig is bij dat verhoor. Dat ligt bijvoorbeeld aan de aard van de zaak en aan u als persoon. Dat hangt af van alle omstandigheden van uw zaak.  Er wordt namelijk door de politie in het verhoor (mogelijk) druk op u uitgeoefend en daar moet u uiteraard wel tegen bestand zijn. Een goede voorbereiding op het verhoor kan in veel gevallen het verschil maken tussen een vervolging of een sepotbeslissing wegens te weinig bewijs.

Als u wordt uitgenodigd voor een verhoor doet u er altijd goed aan om eerst een advocaat te raadplegen van Van Dijk c.s. Advocaten. We bespreken dan samen de verdedigingsstrategie en u wordt goed voorbereid op het politieverhoor.

U dient er wel rekening mee te houden dat de advocaat niet actief mag deelnemen aan het verhoor. De advocaat is aanwezig, luistert en “trekt aan de bel” als het te ver gaat. Afhankelijk van de vraag of u bent aangehouden, is het tevens mogelijk dat de kosten van de aanwezigheid van de advocaat door de Staat worden gedragen.

Ga er dus niet te snel van uit dat u zo’n verhoor onvoorbereid in kunt, omdat u denkt dat u niets te verbergen hebt.

Bent u opgeroepen voor een verhoor of hebt u een dagvaarding ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van de specialisten van Van Dijk c.s. Advocaten. Zij staan u gaarne met raad en daad bij.