Supermarkt aansprakelijk stellen voor val
5 juni 2018

U zult het zelf ongetwijfeld wel eens hebben meegemaakt of gezien in een supermarkt. Een vloer waarop net iets is kapot gevallen, waardoor de inhoud en glasscherven op de grond liggen. Ook komt het nog wel eens voor dat er resten van groenten en fruit liggen die nog niet zijn opgeruimd.

Je zult maar de pech hebben dat je dit over het hoofd ziet en nietsvermoedend doorloopt en ten val komt. Dat overkwam een vrouw die de supermarkt aansprakelijk stelde, nu zij bij de groenteafdeling uitgleed en daardoor haar pols brak.

De supermarkt geloofde de vrouw niet voor wat betreft haar stelling dat er water en resten groenten op de vloer lagen. Tevens is de supermarkt van mening dat niet van haar kan worden verwacht dat zij de hele dag onafgebroken de vloeren inspecteert en meteen veegt of dweilt als er voedselresten liggen.

De rechtbank is het niet eens met het door de supermarkt ingenomen standpunt. Ook al is er een schoonmaakprotocol, dan wil dat nog niet zeggen dat het daar dan maar bij moet blijven. De supermarkt dient bedacht te zijn op eventuele voedselresten op de vloer die kunnen zorgen voor een gevaarlijke situatie en op basis daarvan komt de schade van mevrouw voor vergoeding in aanmerking.

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBNHO:2018:2596

Indien u iets soortgelijks overkomt, neem dan gerust telefonisch contact op met de advocaten van Van Dijk c.s. Advocaten. Wij helpen u graag verder.