Rijbewijs ingevorderd? Wij helpen u weer op weg
21 juli 2020

U kent het wel. U rijdt harder dan de toegestane snelheid, omdat er bijvoorbeeld niemand op de weg rijdt of omdat u op tijd moet zijn voor de volgende afspraak danwel het geval dat u denkt nog goed te kunnen rijden, terwijl u een paar glaasjes wijn of bier op een gezellige avond hebt genuttigd.

In zulke gevallen loopt u het risico dat de politie uw rijbewijs in beslag neemt. Dit geldt in onder andere de navolgende gevallen:

  • U rijdt 50 kilometer per uur of meer te hard;
  • U vertoont gevaarlijk rijgedrag;
  • U weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek;
  • U heeft een alcoholgehalte in uw bloed van meer dan 1,3 promille (0,8 promille voor beginnende bestuurders).

Wat kunt u hiertegen doen?

Van belang is dat u razendsnel een klaagschrift bij de rechtbank indient voor het terugkrijgen van uw rijbewijs. Hierbij kan Van Dijk c.s. Advocaten u helpen. Om een rechter te overtuigen tot teruggave van uw rijbewijs is maatwerk vereist. Met andere woorden: afhankelijk van uw eigen situatie en van de omstandigheden van het geval zullen wij aannemelijk dienen te maken dat u uw rijbewijs (voorlopig) weer dient terug te krijgen.

Resumerend

Wij kunnen het beste beoordelen welke informatie relevant is om een rechter een verantwoorde beslissing te laten nemen over de vraag of u uw ingenomen rijbewijs weer (tijdelijk) terug moet krijgen. Daarbij weten wij de weg naar de instantie die de zaak behandelt, zodat u daarmee in ieder geval géén tijd verliest. Kortom – is uw rijbewijs ingevorderd? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Van Dijk c.s. Advocaten gebruikt cookies om u de beste website ervaring te bieden. Meer info zie: privacy.