Op marktplaats is niet iedereen zomaar te vertrouwen
16 mei 2018

Een vrouw uit Tilburg is door de rechtbank veroordeeld tot een forse taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor identiteitsfraude.

De vrouw plaatste in de periode van januari tot en met augustus 2016 verschillende advertenties op marktplaats, waarin zij toegangskaarten voor de Efteling en een musical aanbood. Er waren meerdere kopers die interesse hadden en daadwerkelijk het afgesproken bedrag aan haar hadden overgemaakt. Echter, de kaartjes werden vervolgens niet door de vrouw geleverd. De rechtbank had niet de indruk dat zij de intentie heeft gehad om de kaartjes te verkopen en verwijt haar daarom dat zij de kopers onder valse voorwendselen geld heeft laten betalen.

Daarnaast bestelde de vrouw in die periode bij verschillende webwinkels goederen op naam van haar broer en ex-partner. De facturen van die bestellingen werden dan ook naar laatstgenoemden toegezonden, terwijl zij niets hadden besteld. De rechtbank verwijt de vrouw daarom eveneens dat zij identiteitsfraude heeft gepleegd.

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2018:1912

De specialisten van Van Dijk c.s. Advocaten kunnen u bijstaan als u wordt verdacht van strafbare feiten of wanneer u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit. Neemt u gerust eens contact op met ons kantoor.

Van Dijk c.s. Advocaten gebruikt cookies om u de beste website ervaring te bieden. Meer info zie: privacy.