Ontslag op staande voet; een broodje augurk verhaal?
19 december 2015

Een werknemer die werkzaam was bij een bekende hamburgerketen krijgt de vraag van een klant om extra augurkjes op de hamburger te doen. Toen de klant de bestelling ontving ontbraken de augurken echter.

De verontwaardigde klant maakt melding van dit feit en krijgt van de werknemer een nieuwe hamburger aangereikt. Eindelijk kan ik toehappen, zo dacht de klant. Bij nadere inspectie van de hamburger bleek deze volgestopt te zijn met augurken. Dit was toch ook weer niet de bedoeling!! Uit frustratie plaats de ontevreden klant een foto van de hamburger op Facebook.

Het een leidt tot het ander en de werknemer wordt op staande voet ontslagen. Deze was het hier totaal niet mee eens en stapte naar de kantonrechter. Helaas voor de werknemer was de kantonrechter van mening dat zij terecht was ontslagen. Er was sprake van een dringende reden voor het ontslag. De professionele bereiding van voedsel is immers een uiterst serieuze zaak, aldus de rechter.

Een werknemer dient zodoende zijn of haar frustraties niet bot te vieren op de klanten, want voor je het weet is deze augurk je fataal!