Loon zonder werk
26 juli 2017

Loon ontvangen zonder daartegenover werk te verrichten en daarnaast ook nog alle kosten gedekt zien worden voor uw vakantie naar het buitenland. Het is iets waar veel mensen over kunnen dromen. Een Limburgse man heeft enige tijd in deze droom geleefd. Althans, totdat de werkgever van zijn moeder erachter kwam.

De moeder, werkzaam bij de Stichting Restauratie Atelier Limburg als hoofd personeelszaken, had namelijk achter de rug van de stichting om haar zoon langer in dienst gehouden dan eigenlijk de bedoeling was. Zo kon de man twee jaar lang salaris ontvangen en zijn reis- en verblijfskosten voor zijn privétrip naar New York declareren bij de stichting, zonder ook maar enig werk te verrichten.

Het bestuur van de stichting ontving een anonieme tip, waarop de moeder op staande voet ontslagen werd. De moeder probeerde zich onder het ontslag uit te praten door te verklaren dat zij haar zoon hielp met financiële problemen en dat zij een terugbetalingsregeling zou treffen, maar zonder baat. De rechtbank Limburg werd erbij betrokken.

Ondanks dat de moeder reeds een verklaring had ondertekend waarin stond dat de stichting geen kennis had van de arbeidsovereenkomst, beweerde zij voor de rechtbank toch dat het ontslag onterecht was omdat de stichting wel kennis had van de overeenkomst. Logischerwijs zag de kantonrechter hier geen reden in om het ontslag onterecht te verklaren. Derhalve vond de kantonrechter het ontslag terecht en wees hij een schadevergoeding toe van 100.000 Euro om alle onterecht door de stichting gemaakte kosten te dekken.

ECLI:NL:RBLIM:2017:3054

Bent U onterecht ontslagen of heeft U een andere arbeidsrechtelijke kwestie? Neem dan gerust contact op met van Dijk c.s. Advocaten voor een vrijblijvende afspraak.

Van Dijk c.s. Advocaten gebruikt cookies om u de beste website ervaring te bieden. Meer info zie: privacy.