Een stalker die van volhouden weet
26 september 2017

Op 2 augustus 2017 heeft de rechtbank te Gelderland zich uit moeten laten over een vordering waarbij een vrouw een man voor de rechter daagt omdat zij stelt vijftien jaar lang telefonisch door hem te zijn gestalkt. Zij werd namelijk eens in de twee à drie weken door hem gebeld in haar kapperszaak aan huis en hoorde dan seksuele geluiden. Op enig moment heeft de vrouw de naam van de stalker via Ziggo ontvangen en heeft de man een bekennende verklaring bij de politie afgelegd, zo stelt de vrouw.

Bij de rechter eist zij ruim € 45.000,- van de man wegens inkomstenderving en letselschade. Zij stelt namelijk dat op de dagen dat de man haar belde zij haar kapperswerkzaamheden niet kon uitvoeren omdat zij netelroos kreeg door de stress en daardoor niet toonbaar was. De man betwist echter dat hij haar heeft gestalkt en dat hij dat bij de politie zou hebben bekend.

De rechtbank krijgt de zaak ter beoordeling onder zich. Verder dan het uiten van stellingen is de vrouw niet gekomen en daarmee voldoet de vrouw niet aan haar bewijslast. De rechtbank is er dan ook snel klaar mee nu de beoordeling van de gestelde schade en het vermeende onrechtmatig handelen achterwege kan blijven.

De vordering van de vrouw wordt afgewezen.

In de dagelijkse praktijk is dit een uitzonderlijke situatie. Echter het komt nog wel eens voor dat er een straat- contactverbod nodig is. De specialisten van Van Dijk c.s. Advocaten kunnen u helpen met het bewerkstelligen van zo’n straat- contactverbod. Uiteraard bekijken we samen met u wat er nodig is om dit in gang te zetten.

Neemt u vooral voor vrijblijvend advies contact op met een van onze advocaten.

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBGEL:2017:4045