Een ongeluk met een vallende tak
26 februari 2019

De rechtbank oordeelde dat een gemeente aansprakelijk was voor ernstig letsel van een toeriste op wie in Zutphen in juli 2015 een hoofdtak van een kastanjeboom is gevallen. Een deskundige had de gemeente in februari 2015 geadviseerd om verdergaand onderzoek te verrichten, dit omdat het een risicoboom betrof. De gemeente had dit advies niet opgevolgd en de boom alleen visueel laten controleren. De rechtbank acht het voldoende aannemelijk dat het slachtoffer het letsel niet zou hebben opgelopen, als de gemeente het geadviseerde onderzoek wel had verricht. Daarom is de gemeente aansprakelijk.

De gemeente kan aansprakelijk zijn in het geval van vallende takken, losliggende stoeptegels en andere gevaarlijke situaties. Daarbij spelen uiteraard een aantal overwegingen een rol om te komen tot aansprakelijkheid. Ons kantoor kan u adviseren over de kans van slagen in een letselschadezaak.

Deze zaken worden behandeld door mr. Geertsen. Bezoekt u ook eens de website van Van Dijk c.s. Advocaten via: www.vandijkadovocaten.com

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBGEL:2019:8

 Door: Wouter Geertsen