BKR registratie kan u blijven achtervolgen
12 september 2017

In 2014 koopt een man voor ongeveer € 400 online kleding bij H&M. Hij betaalt de rekening van H&M niet. Vervolgens wordt hij ook nog werkloos. Hij ontvangt in 2015 een brief van een incassobureau met betrekking tot de schuld bij H&M. Hij betaalt die schuld  niet meteen.

Zijn eerste zorg ligt immers bij de hypotheeklasten. Zijn gezin moet nu rondkomen van alleen het salaris van zijn partner. Als gevolg van de met die situatie gepaard gaande stress raakt de vordering van H&M op de achtergrond. In januari 2016 betaalt hij echter alsnog de volledige achterstand aan H&M.

Inmiddels heeft de man een nieuwe baan. Begin 2017 verkoopt hij zijn woning. Hij wenst een nieuwe woning te kopen ter waarde van 430.000 Euro. Als hij op dat moment naar de hypotheekverstrekker gaat krijgt hij aldaar te horen dat hem geen hypotheek wordt verstrekt vanwege een negatieve BKR notering. BKR wil die notering niet verwijderen en de man ziet zich genoodzaakt naar de rechter te stappen.

De rechter beslist dat het persoonlijk belang van de man zwaarder weegt dan het algemeen belang van het BKR als toezichthouder op het register. De registratie dient te worden verwijderd.

Heeft u ook een probleem met een negatieve BKR registratie, dan kunnen de advocaten en juristen van Van Dijk c.s. advocaten u daar goed bij helpen. Neem dan vooral vrijblijvend telefonisch contact met ons op.

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBAMS:2017:5790