Vuurwerk steek je niet binnen af
12 februari 2019

Een man heeft te veel gedronken op een bedrijfsfeestje en een vriend komt hem ophalen. Die vriend heeft vuurwerk meegenomen, waarvan het bezit verboden is (Cobra 6). De man neemt het vuurwerk over en neemt dit mee naar binnen. Daar steekt hij dat vervolgens aan en het vuurwerk explodeert in zijn hand, waardoor hij een groot deel van zijn rechterhand verliest.

De man stelt zijn vriend aansprakelijk voor het letsel, nu die vriend nooit zo’n zwaar vuurwerk mee had mogen nemen naar een bedrijfsfeest waar veel alcohol werd genuttigd.

De rechtbank acht de vriend aansprakelijk, maar kijkt ook naar de eigen schuld van de man die het vuurwerk heeft afgestoken. Het gedrag van de man was immers extreem onvoorzichtig. Op basis van een drietal stappen komt de rechtbank tot het oordeel dat de vriend aansprakelijk is voor 50% van de schade die het gevolg is van het vuurwerkongeval indien de WA-polis de schade dekt en 35% indien dat niet het geval is.

Letselschadezaken worden bij Van Dijk c.s. Advocaten behandeld door mr. Geertsen. Bezoekt u voor dit bericht onze website via: www.vandijkadvocaten.com

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBNHO:2018:6085