Veranderingen in het arbeidsrecht door de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) deel 3
7 januari 2020

In de vorige twee artikelen kwamen de veranderingen ten opzichte van het ontslagrecht en de rechtspositie van oproepkrachten aan de orde. In het derde, tevens laatste, deel van de veranderingen door de WAB per 1 januari 2020 zoomen wij in op de ketenregeling.

Ketenregeling

De ketenregeling gaat over de hoeveelheid tijdelijke contracten die een werkgever overeen mag komen met zijn werknemer. Op dit moment mag een werkgever maximaal drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd (tijdelijke contracten) met zijn werknemer overeenkomen binnen een periode van maximaal twee jaren. Daarna ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (vast contract). Deze regeling wordt in januari verruimd naar drie aansluitende contracten in een periode van maximaal drie jaar. De tussenpauze van zes maanden die de regeling doorbreekt, waardoor de tijdelijke contracten opnieuw overeengekomen worden, blijft gehandhaafd.

Heeft u vragen met betrekking tot uw eigen situatie, neem dan gerust contact met Van Dijk c.s. Advocaten op. Wij zullen in dat geval samen bezien wat wij voor u kunnen betekenen.

Van Dijk c.s. Advocaten gebruikt cookies om u de beste website ervaring te bieden. Meer info zie: privacy.