Bouwrecht

Wilt u meer weten over een van onze specialisaties, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Het bouwrecht betreft een breed scala van juridische kwesties. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld verborgen gebreken bij de aankoop van een woning, gebreken aan uitgevoerde werkzaamheden door een aannemer, huurgeschillen of burenrecht.

U kunt bijvoorbeeld ook denken aan een woning die u onlangs hebt gekocht en waarbij er sprake is van een grote lekkage in het dak of dat er ondanks de afspraken die er zijn gemaakt toch asbest aanwezig blijkt te zijn in de woning.

Daarnaast kunt u denken aan de situatie dat u een aannemer werkzaamheden hebt laten uitvoeren en dan vervolgens tal van problemen de kop op steken. Te denken valt daarbij aan werkzaamheden die wel zijn afgesproken, maar simpelweg niet zijn uitgevoerd. Daar valt ook onder eventueel meerwerk dat in rekening is gebracht terwijl daar simpelweg geen sprake was of problemen tijdens de uitvoering van werkzaamheden die voor rekening van de aannemer dienen te komen.

Tot slot kunt u denken aan huurgeschillen waarbij sprake is van onderhoud dat slecht of niet is verricht door de verhuurder dan wel situaties waarbij de verhuurder wenst te komen tot het einde van de huurovereenkomst op basis van handelen in strijd met het Damoclesbeleid.