Mr M.M.J.P. (Manuela) Michiels

Advocaat

Na mijn rechtenopleiding in Maastricht ben ik in 2000 in de Bijlmer mijn loopbaan als advocaat begonnen. Na een aantal omzwervingen door Nederland (Amsterdam, Eindhoven, Wierden en Wijchen) waar ik de nodige ervaring heb opgedaan, ben ik teruggekeerd naar mijn roots in het Zuiden. Ik geniet met volle teugen van al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

Ik heb een brede ervaring in het personen- en familierecht, strafrecht, psychiatrische patiëntenrecht en sociale zekerheidsrecht. Daarnaast beschik ik over de bevoegdheid om cliënten bij te staan in het strafpiket en het psychiatrisch piket. Voorts ben ik werkzaam geweest als plaatsvervangend secretaris bij het Medisch Tuchtcollege in Eindhoven.

Mijn aanpak is laagdrempelig en bestaat uit een duidelijke no-nonsense communicatie met een zeer praktische inslag. Hierbij wordt de persoon achter het verhaal zeer zeker niet uit het oog verloren. Indien nodig is mijn aanpak echter stevig en doortastend. Dit alles met een zekere relativerende humor.

Manuela Michiels heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht:
  – Echtscheidingen
  – Alimentatiezaken
  – Omgangsregelingen
  – Jeugdbeschermingsrecht
  – Ouderschap en erkenning
 • Psychiatrisch Patiëntenrecht
 • Sociale Zekerheidsrecht
  – Sociale voorzieningen
  – Volksverzekeringen
  – Werknemersverzekeringen
 • Strafrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Rechtsgebieden

 • Ambtenarenrecht, arbeidsrecht, ontslagrecht en pensioenrecht
 • Sociale zekerheid (WWB, WW, WIA. enz.), vergunningen en onderwijsrecht
 • Echtscheidingen (ook gemeenschappelijk verzoek), (kinder)alimentatie, omgang, erfrecht, erkenning, adoptie en internationaal personen- en familierecht

 • Algemeen strafrecht, jeugdstrafrecht, (medisch) tuchtrecht en verkeersrecht