Mr H.M. (Hansje) van Aarsen

Advocaat

Ik ben als advocaat en mediator al geruime tijd (meer dan 15 jaar) vrijwel uitsluitend werkzaam in de familierecht praktijk. Hier heb ik veel affiniteit mee. Daarvoor deed ik voornamelijk arbeidszaken en zaken op het gebied van het psychiatrisch patiëntenrecht.

De nadruk in de familierecht valt op echtscheidingen met alles wat daarbij komt kijken, als alimentatie kwesties (kinder- en partneralimentatie), omgangsregelingen met de kinderen, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap en pensioenverevening. Zowel nationaal als internationaal. Ook bij geschillen die ontstaan na de echtscheiding, zoals bijvoorbeeld het opnieuw beoordelen van alimentaties, problemen betreffende de omgangsregeling of andere problemen, kan ik u helpen.

In deze kwesties kan ik u behulpzaam zijn als uw eigen advocaat, maar ook als mediator, (bemiddelaar) waarbij ik dan u beiden begeleid. Dit kan bij de afhandeling van de echtscheiding, maar ook bij een latere wijziging van bijvoorbeeld de alimentatie of omgangsregeling.
Ik ben als advocaat en mediator lid van de specialisatie vereniging VFAS (vereniging van familierecht advocaten en mediators), tevens ben ik geregistreerd mediator bij de MFN (mediatorsfederatie Nederland).

Hansje van Aarsen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en Familierecht:

  • Echtscheidingen
  • Alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Internationaal privaatrecht
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Rechtsgebieden

  • Echtscheidingen (ook gemeenschappelijk verzoek), (kinder)alimentatie, omgang, erfrecht, erkenning, adoptie en internationaal personen- en familierecht