sociale-zekerheid

Vuilnis blijft eigenaar achtervolgen

Het is verboden om vuilnis zomaar te dumpen of ergens achter te laten. In deze zaak vond de gemeente een vuilniszak die in strijd met de gemeentelijke regels op straat was gezet. De vuilzak is geopend en de inhoud onderzocht. Op basis daarvan is een envelop met een adres van een mevrouw gevonden. Zij kreeg een rekening van maar liefst € 126,- toegezonden en was het daar niet mee eens.

Er wordt tot aan de Raad van State geprocedeerd en ook die stelt haar in het ongelijk. De bewering dat mevrouw haar oud papier nooit in een vuilniszak stopt en dat iemand anders dat er dus in heeft gedaan wordt niet gevolgd door de Raad van State. Het beroep wordt dan ook ongegrond verklaard.

Vindplaats:http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RVS:2018:581

Bij tal van zaken kan Van Dijk c.s. Advocaten en rol spelen. Uiteraard is het de vraag of bij dit soort zaken de kosten tegen de baten opwegen, echter dat kunnen wij goed voor u beoordelen.

burgerlijk-wetboek

Op marktplaats is niet iedereen zomaar te vertrouwen

Een vrouw uit Tilburg is door de rechtbank veroordeeld tot een forse taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor identiteitsfraude.

De vrouw plaatste in de periode van januari tot en met augustus 2016 verschillende advertenties op marktplaats, waarin zij toegangskaarten voor de Efteling en een musical aanbood. Er waren meerdere kopers die interesse hadden en daadwerkelijk het afgesproken bedrag aan haar hadden overgemaakt. Echter, de kaartjes werden vervolgens niet door de vrouw geleverd. De rechtbank had niet de indruk dat zij de intentie heeft gehad om de kaartjes te verkopen en verwijt haar daarom dat zij de kopers onder valse voorwendselen geld heeft laten betalen.

Daarnaast bestelde de vrouw in die periode bij verschillende webwinkels goederen op naam van haar broer en ex-partner. De facturen van die bestellingen werden dan ook naar laatstgenoemden toegezonden, terwijl zij niets hadden besteld. De rechtbank verwijt de vrouw daarom eveneens dat zij identiteitsfraude heeft gepleegd.

Vindplaats: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2018:1912

De specialisten van Van Dijk c.s. Advocaten kunnen u bijstaan als u wordt verdacht van strafbare feiten of wanneer u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit. Neemt u gerust eens contact op met ons kantoor.

burgerlijk-wetboek

Schuldsaneringsbewindvoerder ontslagen

De Rechtbank Limburg heeft onlangs een schuldsaneringsbewindvoerder ontslagen omdat hij, naar aanleiding van een melding bij de rechter-commissaris, heeft erkend dat hij geld, afkomstig van boedelrekeningen in diverse schuldsaneringsregelingen, heeft vergokt. De rechtbank heeft daar ook aangifte van gedaan. Lees meer